Εκδρομές

Πόλεις - Περιοχές

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Το Οροπέδιο Λασιθίου είναι μια πανέμορφη πεδιάδα που περικλείεται από βουνά και είναι γνωστό για τους γραφικούς πια ανεμόμυλους. Τις δεκαετίες ’50 και ’60 το οροπέδιο ήταν ένα από τα πρώτα αιολικά πάρκα της Ευρώπης. Υπήρχαν χιλιάδες ανεμόμυλοι που αντλούσαν τα υπόγεια ύδατα, με τα οποία πότιζαν τις καλλιέργειες τους οι κάτοικοί του. Τα 18 γραφικά χωριά του Οροπεδίου είναι κτισμένα στους πρόποδες των τριγύρω βουνών, αφήνοντας τον κάμπο ελεύθερο για καλλιέργεια, και συνδέονται μεταξύ τους με έναν κυκλικό δρόμο μήκους 23km.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ο Άγιος Νικόλαος έχοντας την πολύτιμη εμπειρία σαράντα χρόνων στο τουρισμό, είναι διεθνές κοσμοπολίτικο θέρετρο και κάθε χρόνο φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες. Η Λίμνη είναι το γνωστότερο στολίδι της πόλης. Οι θρύλοι φέρουν την Αθηνά και την Άρτεμη να λούζονται στα νερά της. Ενώνεται με τη θάλασσα με ένα στενό κανάλι, ενώ ο φυσικός περίγυρος από κόκκινα βράχια και δέντρα την κάνει μαγνήτη για τους επισκέπτες.

ΕΛΟΥΝΤΑ

Παγκόσμιας φήμης τουριστικό θέρετρο βόρεια του Αγίου Νικολάου, με δαντελωτές ακρογιαλιές υπήνεμες αμμουδιές, πεντακάθαρη θάλασσα, γαλήνιο και πανέμορφο περιβάλλον. Απέχει 10 χιλιόμετρα από τον Άγιο Νικόλαο και ο χαραγμένος στην πλαγιά δρόμος σου δίνει την ευκαιρία να θαυμάσεις το υπέροχο θέαμα του κόλπου του Μεραμπέλου και του Κόρφου.

Αρχαιολογικοί Χώροι

ΚΝΩΣΟΣ

To σημαντικότερο κέντρο του Μινωικού Πολιτισμού, η Κνωσός, αναπτύσσεται πάνω στο ύψωμα της Κεφάλας μέσα σε ελιές, αμπέλια και κυπαρίσσια και βρίσκεται 5 χιλ. νοτιοανατολικά του Ηρακλείου. Δίπλα της ρέει ο ποταμός Καίρατος (ο σημερινός Κατσαμπάς). Σύμφωνα με την παράδοση αποτέλεσε την έδρα του βασιλιά Μίνωα και πρωτεύουσα του κράτους του. Με το χώρο του ανακτόρου της Κνωσού συνδέονται οι συναρπαστικοί μύθοι του Λαβύρινθου με τον Μινώταυρο και του Δαίδαλου με τον Ίκαρο.

ΦΑΙΣΤΟΣ

Η Φαιστός αποτελούσε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του μινωικού πολιτισμού και τη σπουδαιότερη σε πλούτο και δύναμη πόλη της νότιας Κρήτης. Είναι χτισμένο σε ένα ύψωμα στο δυτικό άκρο της μεγαλύτερης και πλουσιότερης πεδιάδας της Μεσσαράς. Από αρχαιολογική άποψη η Φαιστός είναι η δεύτερη σε σπουδαιότητα μινωϊκή πόλη μετά την Κνωσσό.

ΜΙΝΩΙΚΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΜΑΛΙΩΝ

Στην μικρή παραλιακή πεδιάδα και στη βόρεια ακτή της, στους πρόποδες της οροσειράς της Σελένας, πάνω σε χαμηλό βραχώδες έξαρμα ορθώνεται το ανάκτορο των Μαλίων σε καίρια γεωγραφική θέση. Κοντά στο ανάκτορο πρέπει να βρισκόταν ένα σημαντικό λιμάνι κατά τους προϊστορικούς χρόνους. Εκτός του στοιχείου αυτού, μεγάλη σημασία αποκτά το ανάκτορο και λόγω του μεγέθους του (7500 τ.μ.), το τρίτο σε μέγεθος μινωικό ανάκτορο της Κρήτης.

ΣΠΙΝΑΛΟΝΓΚΑ

Η Σπιναλόνγκα είναι ένα ενδιαφέρον αξιοθέατο, μιά νησίδα στην είσοδο του κόλπου του Μιραμπέλο. Το 1579 οι Ενετοί κατακτητές της Κρήτης έχτισαν ισχυρότατο φρούριο, το οποίο παρέμεινε στην κυριαρχία τους και μετά την κατάληψη της Κρήτης από τους Τούρκους, το 1669. Το 1903, με απόφαση της Κρητικής πολιτείας, ορίστηκε ως τόπος διαμονής των λεπρών της Κρήτης και παρέμεινε ως αποθετήριο των λεπρών της χώρας μέχρι το 1957. Τα καραβάκια προς το νησάκι φεύγουν από το χωριό της Ελούντας, περίπου 8 χλμ βορείως του Αγίου Νικολάου.

Μουσεία

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου είναι από τα πιο μεγάλα και αξιόλογα μουσεία στην Ελλάδα και ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη. Τα εκθέματά του περιλαμβάνουν αντιπροσωπευτικά δείγματα από όλες τις περιόδους της κρητικής προϊστορίας και ιστορίας, που καλύπτουν περίπου 5.500 χρόνια, από τη νεολιθική εποχή μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους. Η συλλογή με τις μινωικές αρχαιότητες είναι η σημαντικότερη στον κόσμο και το μουσείο δίκαια θεωρείται το κατ' εξοχήν μουσείο του μινωικού πολιτισμού.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης λειτουργεί μέσα στα πλαίσια του Πανεπιστημίου Κρήτης καλύπτοντας όλες τις δραστηριότητες ενός πλήρους και σύγχρονου μουσείου. Διατηρεί και αναπτύσσει συλλογές, πραγματοποιεί έρευνες για το φυσικό περιβάλλον, συνεισφέρει στην εκπαιδευτική διαδικασία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και προβάλλει στους εκθεσιακούς του χώρους τις ιδιαιτερότητες του περιβάλλοντος της Κρήτης και της Μεσογείου.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη αποδίδει τιμή στον σπουδαίο άνθρωπο του πνεύματος, τον συγγραφέα, στοχαστή, φιλόσοφο, πολιτικό, ταξιδευτή, Νίκο Καζαντζάκη. Βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του ιστορικού χωριού Βαρβάροι, σημερινή Μυρτιά. Στο Μουσείο βρίσκονται χειρόγραφα και σημειώσεις, δείγματα αλληλογραφίας, πρώτες εκδόσεις των έργων του, σπάνιο φωτογραφικό υλικό, αναμνηστικά, προσωπικά αντικείμενα, μακέτες, κοστούμια και υλικό από θεατρικές παραστάσεις έργων του, πορτρέτα, γλυπτά, ξενόγλωσσες εκδόσεις έργων του, κειμήλια κ.α.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ

To Μουσείο ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ στο Λιμάνι Χερσονήσου, είναι ένας χώρος διατήρησης και προβολής της Παραδοσιακής ζωής και του Λαϊκού Πολιτισμού της Κρήτης. Πρόκειται για ένα Φυσιολαογραφικό Μουσείο με τέσσερις κύριες θεματικές συλλογές: ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ, ΦΥΣΙΟΓΝΩΣΤΙΚΗ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ, ΠΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ψυχαγωγία

ΓΚΟΛΦ

Το Crete Golf Club είναι το μοναδικό γήπεδο γκολφ 18 οπών στην Κρήτη και ένα από τα πιο εντυπωσιακά γήπεδα γκολφ της Μεσογείου. Είναι εύκολα προσβάσιμο και σε μικρή απόσταση από τη Χερσόνησο, αλλά από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου μέσα σε 25 λεπτά (24 χιλιόμετρα). Έχει κατασκευαστεί με τα διεθνή πρότυπα PGA από τον αρχιτέκτονα Bob Hunt, μέλος της αγγλικής PGA. Κάθε τρύπα έχει κατασκευαστεί ξεχωριστά και σε αρμονία με το γύρω τοπίο, προσφέροντας πανοραμική θέα τόσο στα βουνά της Κρήτης όσο και στο Αιγαίο Πελάγος.

ΕΝΥΔΡΕΙΟ «ΘΑΛΑΣΣΟΚΟΣΜΟΣ»

Η εμπειρία και η εξερεύνηση του Μεσογειακού θαλάσσιου κόσμου αρχίζει εδώ. Εκατοντάδες είδη και χιλιάδες οργανισμοί έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο μαζί σας για να σας αποκαλύψουν τη γοητεία της συμπεριφοράς τους, τα ποικίλα σχήματα και χρώματα του δικού τους κόσμου, τις συνήθειες και τις ανάγκες τους. Μάθετε γι' αυτά και σκεφτείτε ποιο μπορεί να είναι το κοινό μας μέλλον. Βρίσκεται στο παραλιακό βορειοδυτικό τμήμα της πρώην Αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου.

LABYRINTH PARK

Απολαύστε μια αυθεντική, διαδραστική και διασκεδαστική ημέρα για όλη την οικογένεια! Μπείτε στον κόσμο του Λαβύρινθου και ρωτήστε τον εαυτό σας, «θα μπορούσε ενδεχομένως να υπάρξει κάποια αλήθεια σε όλα αυτά;" Πόσος μύθος και πόση πραγματικότητα κρύβεται πίσω από τη μεγαλύτερη ιστορία ηρώων που ειπώθηκε ποτέ!

WATERCITY WATER PARK

Ένας υγρός, υδάτινος κόσμος ξεδιπλώνεται μπροστά σας... Είναι το μοναδικό Watercity Waterpark. To πιο διασκεδαστικό και άγριο υδάτινο πάρκο στην Ευρώπη, το οποίο προσφέρει αγνή διασκέδαση, με 34 διαδρομές αδρεναλίνης. Βρίσκεται στην Ανώπολη Ηρακλείου και δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν διακοπές γεμάτες παιχνίδι, δραστηριότητες και αδρεναλίνη στα ύψη.